Σκυλοτροφη

Τι σκυλοτροφή να πάρω; 5 απλά tips

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το ερώτημα τι σκυλοτροφή να πάρω βασανίζει πολλούς σκυλογονείς. Η κατάλληλη τροφή σκύλου εξασφαλίζει την καλή σωματική και ψυχική του υγεία. Όπως συμβαίνει στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους, δεν υπάρχει η τέλεια τροφή. Οι ανάγκες κάθε σκύλου είναι διαφορετικές. Συνεπώς, η επιλογή αποτελεί ξεκάθαρα μια υπόθεση που αφορά την ευδαιμονία του.

Ας δούμε παρακάτω μερικές συμβουλές ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη τροφή για τον μικρό σας φίλο.

 

Ηλικία

Ένας σκύλος έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του. Η αλλαγή της διατροφής με βάση την κάθε ηλικιακή περίοδο σημαίνει ότι θα λαμβάνει στην κατάλληλη ποσότητα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός του.

Για ένα κουτάβι, αναζητήστε μια τροφή που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά. Οι πρωτεΐνες βοηθούν στην καλή ενδυνάμωση των μυών, ενώ τα ωμέγα 3 λιπαρά ενισχύουν την καλή ανάπτυξη των κυττάρων και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η χορήγηση τροφής για ενήλικους σκύλους ηλικίας 1-7 ετών τους προσφέρει όλα τα απαραίτητα συστατικά που έχουν ανάγκη στα κατάλληλα επίπεδα. Επιπλέον, με τη χορήγηση της ενδεδειγμένης ποσότητας θα εξασφαλίσετε ότι δε θα πάρει ανεπιθύμητο βάρος. Όσο ο σκύλος σας μεγαλώνει και φτάνει στα ηλικιωμένα επίπεδα, η χορήγηση τροφής για υπερήλικες (άνω των 7 ετών) είναι απαραίτητη.

Σκυλοτροφη ηλικία

Μέγεθος και φυλή σκύλου

Οι σκύλοι έχουν καλύτερη ανάπτυξη όταν ακολουθούν μια διατροφή ειδικά σχεδιασμένη για το μέγεθος και την φυλή τους. Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι επωφελούνται περισσότερο από μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά, που ενισχύει την καλή υγεία των αρθρώσεων. Αντίθετα, οι μικρόσωμοι σκύλοι μπορούν να φάνε πιο εύκολα μια τροφή με μικρές μπουκιές.

Σκυλοτροφη μεγεθος

Ενεργητικότητα σκύλου

Οι σκύλοι που ζουν σε σπίτια με αυλή και περνούν αρκετό διάστημα έξω κινούνται περισσότερο από τους σκύλους που βγαίνουν περιστασιακές βόλτες μέσα στη μέρα. Ένας αρκετά δραστήριος σκύλος έχει ανάγκη από τροφή πλούσια σε βιταμίνες. Αντίθετα, ένας σκύλος που απολαμβάνει την καθιστική ζωή, θα επωφεληθεί περισσότερο από μια τροφή που φροντίζει για τη διατήρηση του βάρους του.

Σκυλοτροφη ενέργεια

Ειδικές διατροφικές ανάγκες

Μήπως ο σκύλος σας έχει κάποια πάθηση ή κάποιο ζήτημα, όπως ευαίσθητη επιδερμίδα; Σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί να επιλέξετε μια τροφή που θα ανταποκρίνεται στις διάφορες ανάγκες του. Επιπλέον, όπως κι εμείς, έτσι και ο σκύλος μας έχει προτιμήσεις σε κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα. Γιατί να επιλέξετε να του δώσετε μια τροφή που δε θα του αρέσει;

 

Διατροφή και στείρωση

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που οι ενεργειακές ανάγκες αλλάζουν έπειτα από μια στείρωση. Μάλιστα, ο κίνδυνος αύξησης σωματικού βάρους είναι μεγάλος. Με την προσαρμογή της διατροφής σε αυτές τις ανάγκες μειώνεται αυτός ο κίνδυνος. Σε μια τέτοια περίπτωση, αντί να μειώσετε την ποσότητα της τροφής, μπορείτε να μεταβείτε σε μια που δεν είναι τόσο πλούσια σε ενέργεια, αλλά προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον σκύλο σας.

Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε λίγη έρευνα και μην παραλείψετε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας. Βεβαιωθείτε ότι θα λαμβάνει την κατάλληλη ποσότητα ώστε να παραμείνει υγιής. Βρείτε την κατάλληλη σκυλοτροφή για τον σκύλο σας με βάση τις ανάγκες του στα pet4u.

5 tips για αγορές