πλακακια τοιχου

5 βήματα για να επιλέξετε τα ιδανικά πλακακια τοίχου

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στις σύγχρονες και μοντέρνες κουζίνες η συνταγή της επιτυχίας είναι ο αρμονικός συνδυασμός της πρακτικότητας αλλά και της υψηλής αισθητικής. Ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι τα πλακάκια κουζίνας κορυφαίου σχεδιασμού που όχι μόνο θα αναδείξουν το χώρο και το προσωπικό σας γούστο, αλλά θα κάνουν και πιο λειτουργικό το χώρο. Με τόσες επιλογές στο εμπόριο, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα κριτήρια με τα οποία θα κάνετε τη σωστή επιλογή για την κουζίνα σας.

 

Στη συλλογή της Biente θα ανακαλύψετε περίτεχνα πλακάκια τοίχου για την κουζίνα από αξιόπιστους σχεδιαστές που εγγυώνται βέλτιστη απόδοση και κομψότητα.

1. Αρχικά αποφασίστε που θα τοποθετήσετε τα πλακάκια

Πριν καταλήξετε στο υλικό των πλακιδίων, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε σε πια επιφάνεια θέλετε να τα τοποθετήσετε. Τα πλακάκια τοίχου μπορούν να μπουν στο backsplash πίσω από τα μάτια της κουζίνας ή στον τοίχο ανάμεσα στον πάγκο και τα ψηλά ντουλάπια. Τα πλακάκια είναι πολύ δημοφιλή και ως υλικό για πάγκους αλλά και για δάπεδο.

πλακακια τοιχου

2. Δεν είναι όλα τα πλακάκια κατάλληλα για τον τοίχο

Το πλακάκι είναι ένα ανθεκτικό υλικό που μπορεί να τοποθετηθεί κατά αράδες σε μεγάλες επιφάνειες. Στην κουζίνα είναι ένα υλικό που προτιμάται για τους τοίχους, τους πάγκους αλλά και το δάπεδο. Τα πλακάκια τοίχου ωστόσο δεν είναι ίδια με αυτά των πάγκων ή του δαπέδου. Τις περισσότερες φορές τα πλακάκια γυαλιού είναι αυτά που χρησιμοποιούνται στους τοίχους, ενώ αυτά από βινύλιο επιλέγονται για δάπεδο. 

 

Επιλέξτε τα κατάλληλα πλακάκια τοίχου για την κουζίνα σας και απολαύστε υψηλή αισθητική και πρακτικότητα. Βρείτε τα καλύτερα πλακάκια στη συλλογή της Biente, σχεδιασμένα από κορυφαίους κατασκευαστές.

πλακακια κουζινας

3. Λάβετε υπόψιν τις συνήθειες των ενοίκων του σπιτιού

Φυσικά, τα πλακάκια τοίχου είναι ένα ανθεκτικό υλικό και γι’ αυτό επιλέγεται συχνά για τη κουζίνα. Πρέπει να γνωρίζετε όμως πως και αυτό το υλικό χρειάζεται κάποια συντήρηση ώστε να διατηρηθεί ακόμα περισσότερο σε καλή κατάσταση. Πριν προχωρήσετε σε αγορά πλακιδίων τοίχου, φροντίστε να ενημερωθείτε για την αντοχή του υλικού αλλά και τη συντήρηση που απαιτείται από τον κατασκευαστή για να βεβαιωθείτε πως θα σας εξυπηρετεί στις ανάγκες της καθημερινότητάς σας.

πλακιδια τοιχου

4. Τολμήστε στο στυλ

Αφού καταλήξετε στα πρακτικά κομμάτια της επιλογής πλακιδίων τοίχου, είναι θεμιτό να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην αισθητική που θέλετε να έχει η κουζίνα σας. Τα πλακάκια τοίχου εκτός από το γεγονός πως είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά που βελτιώνουν τη λειτουργία της κουζίνας, προσθέτουν στη συνολική εικόνα και εμφάνιση του χώρου. Μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία από περίτεχνα, κομψά, ή μίνιμαλ πλακάκια για να στολίσετε την κουζίνα σας με τρόπο μοναδικό. Δεν υπάρχουν όρια αφού η πληθώρα σχεδίων, μεγεθών, και στυλ επιτρέπει να πειραματιστείτε και να επιλέξετε εκείνα που αντιπροσωπεύουν το δικό σας, μοναδικό γούστο.

5. Ταιριάξτε τα κατάλληλα έπιπλα κουζίνας

Για ένα πιο ολοκληρωμένο αισθητικά αποτέλεσμα, θα πρέπει να βρείτε και τα κατάλληλα έπιπλα κουζίνας που θα ταιριάξουν άψογα με τα πλακάκια που θα επιλέξετε αλλά και με τον χώρο τον οποίο διαθέτετε. Με τα σωστά χρώματα και τις κατάλληλες αντιθέσεις μπορείτε να επιτύχετε την απολύτη αρμονία χωρίς να είναι κουραστικό στο μάτι κατά την διάρκεια που μαγειρεύετε, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετήστε σε κάθε σας κίνηση.

επιπλα κουζινας και πλακακια

Στην Biente είναι βέβαιο πως θα βρείτε πολυτελή πλακάκια τοίχου υψηλής αισθητικής για να ολοκληρώσετε την εικόνα της κουζίνας των ονείρων σας. Συμβουλευτείτε τους interior designers μας για να φτάσετε σε ένα αποτέλεσμα που θα καταπλήξει εσάς αλλά και τους επισκέπτες σας.

5 tips για αγορές, 5 tips για το σπίτι