Δυο μεταλλικές κεφαλές λαρυγγοσκόπιου

ΩΡΛ εξοπλισμός: 5 συμβουλές όταν αγοράζετε λαρυγγοσκόπιο

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το λαρυγγοσκόπιο ανήκει στα βασικότερα μέρη του ιατρικού εξοπλισμού του ΩΡΛ. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή θα το χρησιμοποιείτε καθημερινά στην ιατρική πράξη, θέλετε ένα εργαλείο, το οποίο θα είναι αξιόπιστο, ασφαλές και θα σας βοηθάει στην απρόσκοπτη δουλειά σας. Ο ωρλ εξοπλισμος αποτελείται από διάφορα εργαλεία και συσκευές, τα οποία έχουν πολύπλοκη λειτουργία, οπότε απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, όταν τα αγοράζετε, έτσι ώστε να προμηθευτείτε τον πλέον κατάλληλο εξοπλισμό για εσάς. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το λαρυγγοσκόπιο.

Φορητό λαρυγγοσκόπιο με μη ενσωματωμένο φως

Αν αγοράσετε ένα εύκαμπτο λαρυγγοσκόπιο με ενσωματωμένο καλώδιο οδηγού φωτός, αυτό σας περιορίζει να χρησιμοποιείτε μόνο μια αυτόνομη πηγή φωτός, και ως εκ τούτου σας περιορίζει να το χρησιμοποιείτε μόνο σε κλινικές διαδικασίες και σε περιορισμένη ακτίνα λειτουργίας. Αντίθετα, αγοράζοντας ένα φορητό εύκαμπτο ενδοσκόπιο έχετε όλη την ελευθερία που χρειάζεστε, καθώς μπορείτε είτε να το χρησιμοποιήσετε ως φορητό ενδοσκόπιο με φορητή πηγή φωτός ή να το συνδέσετε σε αυτόνομη πηγή φωτός με αποσπώμενο καλώδιο. Επίσης, το όφελος είναι και οικονομικό. Αν το καλώδιο φωτός είναι ενσωματωμένο, το κόστος της επισκευής σε περίπτωση ζημιάς μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλό, ενώ σε ένα φορητό ενδοσκόπιο αντικαθίσταται μόνο το κατά πολύ φθηνότερο καλώδιο.

Μεταλλική κεφαλή λαρυγγοσκόπιου

Διάμετρος

Μια διάμετρος μεγαλύτερη από 3,4 χιλιοστά προσφέρει λιγότερη άνεση στους ασθενείς, ενώ περιορίζει και τις διαδικασίες που μπορούν να γίνουν από το γιατρό, όπως στην περίπτωση αποκλίνοντος διαφράγματος. Από την άλλη πλευρά, δεν συνιστάται διάμετρος μικρότερη από 2,8 χιλιοστά, καθώς τέτοιος εξοπλισμός ωρλ είναι πολύ ακριβός, ευαίσθητος και μη ανθεκτικός, ενώ κατά τη χρήση δεν παρέχει καλή εικόνα και φωτισμό. 2,8 χιλιοστά πρέπει να θεωρούνται επαρκή για κοινή χρήση.

Λαρυγγοσκόπιο στο χέρι

Σύνδεσμος οδηγού φωτός

Πάντα πρέπει να προσέχετε να παραγγέλνετε το σωστό καλώδιο φωτισμού, για να ταιριάζει στην πηγή φωτός σας. Η χρήση λανθασμένου προσαρμογέα μειώνει τον φωτισμό, μπορεί να βλάψει σοβαρά το πεδίο εφαρμογής σας, ακόμα και να σας θέσει σε κίνδυνο σοβαρού εγκαύματος. Εάν δεν διαθέτετε αυτόνομη πηγή φωτός ακόμα, επιλέξτε το σύνδεσμο οδηγού φωτός STORZ που είναι ο πιο κοινός παγκοσμίως, οπότε είναι εξαιρετικά πιθανό να ταιριάζει.

Φωτεινή πηγή LED

Το LED είναι το ιδανικό φως για ευέλικτη ενδοσκόπηση και είναι πλέον, περισσότερο από ποτέ, διαθέσιμο και προσιτό. Ο λαμπτήρας LED θα διαρκέσει για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους κοινούς λαμπτήρες, ενώ η τεχνολογία του είναι αυτή τη στιγμή η πιο εξελιγμένη. Η ισχύς του πρέπει να είναι 100W, ώστε το φως να είναι επαρκές.

Αποφύγετε το μεταχειρισμένο ενδοσκόπιο

Ενώ γενικά ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός ωρλ είναι κάτι που προτείνεται, συγκεκριμένα στο λαρυγγοσκόπιο δεν είναι καλή ιδέα. Τα καλής ποιότητας μεταχειρισμένα λαρυγγοσκόπια σπάνια πωλούνται, καθώς μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν, ενώ δεν έχουν εγγύηση. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε εκ των προτέρων την κατάσταση του χρησιμοποιημένου εργαλείου και η εμφάνιση μπορεί να είναι εξαιρετικά παραπλανητική. Με τις προσιτές τιμές που προσφέρονται στα καινούρια λαρυγγοσκόπια, δεν αξίζει η επένδυση σε ένα μεταχειρισμένο.

Λαρυγγοσκόπιο στο δεξί χέρι

5 tips για αγορές, 5 tips για την υγεία