Λευκή μοντέρνα συρόμενη ντουλάπα

Ντουλάπες Χαλκίδα: 5 πλεονεκτήματα που έχουν οι συρόμενες & ποια ταιριάζει στο χώρο σας

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Οι δύο κατηγορίες που διατίθενται σε ντουλάπες στη Χαλκίδα είναι οι συρόμενες και οι ανοιγόμενες. Στην πρώτη κατηγορία, η κατασκευή της ντουλάπας γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε η πόρτα να σύρεται σε ειδικά διαμορφωμένη ράγα, για να ανοίξει, ενώ στη δεύτερη κατηγορία η πόρτα ανοίγει προς τα έξω με τον κλασικό τρόπο. Οι συρόμενες ντουλάπες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς και τείνουν να υποσκελίσουν την κυριαρχία των ανοιγόμενων ντουλαπών τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι λόγοι είναι πολλοί και σχετίζονται με το ασύγκριτο design αλλά και την άνεση που προσφέρουν. Διαβάστε παρακάτω πώς θα αποφασίσετε ποια ντουλάπα είναι η ιδανική για το υπνοδωμάτιό σας.

Ποια πλεονεκτήματα έχουν οι συρόμενες ντουλάπες;

Οι συρόμενες ντουλάπες έχουν τα εξής θετικά:

  • Προσφέρουν εξοικονόμηση χώρου. Επειδή η πόρτα δεν ανοίγει προς τα έξω, μπορούν να χωρέσουν ακόμα και στην πιο μικρή κρεβατοκάμαρα και να τοποθετηθούν ακόμα και δίπλα στο κρεβάτι ή άλλο έπιπλο, μιας και δεν υπάρχει ο περιορισμός της πόρτας που ανοίγει.
  • Η αισθητική υπεροχή τους είναι αδιαμφισβήτητη. Χάρη στην ποικιλία των σχεδίων τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά, χρώματα και πλαίσια πόρτας, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό με τις ανοιγόμενες ντουλάπες. Έτσι, ταιριάζουν σε όλα τα υπνοδωμάτια, είτε πρόκειται για μοντέρνα είτε για κλασική διακόσμηση.
  • Παρέχουν μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο. Επειδή δεν υπάρχει η ανοιγόμενη πόρτα, οι συρόμενες ντουλάπες έχουν μεγαλύτερο βάθος, ενώ ταυτόχρονα διατίθενται σε διάφορες διαστάσεις. Πρακτικά, μπορείτε να παραγγείλετε μια ντουλάπα σε ό,τι μέγεθος θέλετε, κάτι που δεν είναι εφικτό με τις ανοιγόμενες ντουλάπες.
  • Σας δίνουν πολλές επιλογές οργάνωσης. Ακριβώς επειδή μπορείτε να τις διαλέξετε σε μια πληθώρα διαστάσεων, έχετε ακολούθως αμέτρητες επιλογές στο πώς θα οργανώσετε το εσωτερικό της ντουλάπας με ράφια, συρτάρια και ράγες, ώστε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τους αποθηκευτικούς της χώρους.
  • Είναι πιο ανθεκτικές από τις ανοιγόμενες. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να κρεμάσουν με τον καιρό οι πόρτες, αφού δεν χρησιμοποιούνται μεντεσέδες. Οι βλάβες στο συρόμενο μηχανισμό είναι ελάχιστες και σπάνιες, αν η κατασκευή της ντουλάπας είναι ποιοτική.

Συρόμενη καφέ ντουλάπα σε υπνοδωμάτιο

Ποια είναι η κατάλληλη συρόμενη ντουλάπα για την κρεβατοκάμαρά μου;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφθείτε είναι αν θα είναι ελεύθερη ή εντοιχιζόμενη. Οι ελεύθερες ντουλάπες είναι οι πλέον κατάλληλες, αν δεν έχετε δικό σας σπίτι, αφού είναι εύκολες στη μεταφορά, ενώ έχουν και το επιπλέον πλεονέκτημα ότι είναι πιο προσιτές οικονομικά. Οι εντοιχιζόμενες όμως είναι μεγαλύτερες και έχουν πιο μοντέρνο design.

Ένα ακόμα θέμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι το στυλ της ντουλάπας, ώστε να ταιριάζει με το υπνοδωμάτιο. Οι περισσότεροι κατασκευαστές ντουλαπών τις διακρίνουν σε μοντέρνες και κλασικές, ώστε να έχετε μια αφετηρία σχετικά με το ποιο στυλ πρέπει να διαλέξετε. Το σημαντικό, πάντως, είναι ο κατασκευαστής να ακολουθεί τις σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής για μια ανθεκτική ντουλάπα που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας με την πάροδο των ετών.

Καφέ ντουλάπα εντός υπνοδωματίου απέναντι από κρεβάτι

5 tips για το σπίτι