κατασκευη σπιτιου

Κατασκευή σπιτιού: Τα 5 βήματα για να φτιάξετε το σπίτι των ονείρων σας

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η κατασκευή σπιτιού είναι μια απαιτητική διαδικασία, η οποία χρειάζεται πολύ καλό προγραμματισμό. Για να αποκτήσετε το αποτέλεσμα που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε κάθε σας βήμα.

Το να έχετε κάνει ένα καλό πλάνο και να έχετε ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλετε είναι οι κυριότερες προϋποθέσεις.

Ας δούμε παρακάτω βήμα προς βήμα τι πρέπει να προσέξετε, για να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας.

1. Θέστε στόχους

θεστε στοχους

Η επιτυχής δημιουργία ενός νέου σπιτιού εξαρτάται από τον καθορισμό στόχων και τη λήψη μέτρων για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Καλό είναι να κάνετε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σας και τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας:

  • Τι θέλετε να πετύχετε;
  • Ποιο είναι το budget σας;
  • Μπορεί πραγματικά να επιτευχθεί το όνειρό σας;
  • Έχετε εναλλακτικό σχέδιο αν τα πράγματα πάνε στραβά;
  • Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες στις οποίες θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία;

2. Καθορίστε το budget σας

καθοριστε το budget σας

Μπορεί να αποτελεί με την ευρύτερη έννοια έναν στόχο, όπως αναφέραμε προηγουμένως, αλλά είναι τόσο σημαντικό που πρέπει να αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο.

Για να καθορίσετε έναν προϋπολογισμό που θα αντέχετε οικονομικά, συμπεριλάβετε όλα όσα θα ενταχθούν στην κατασκευή σπιτιού: το κόστος αγοράς του οικοπέδου, τέλη και φόρους, αμοιβή μηχανικών, κατασκευή όχι μόνο του σπιτιού αλλά του ευρύτερου χώρου, καθώς και έπιπλα και διακόσμηση.

Πάντα, θα πρέπει να υπολογίζετε ένα 10% επιπλέον για έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

3. Βρείτε κάποια γη ή ένα παλιό σπίτι

παλιο σπιτι

Αποφασίστε αν θα αγοράσετε οικόπεδο, για να χτίσετε, ή αν θα αγοράσετε κάποιο παλιό σπίτι και θα το ανακαινίσετε ριζικά.

Αυτή η απόφαση έχει να κάνει με το διαθέσιμο budget αλλά και τα γούστα σας ως προς την περιοχή, το μέγεθος του σπιτιού κλπ.

4. Φτιάξτε την ομάδα σας

φτιαξτε την ομαδα σας

Η δημιουργία μιας ομάδας σοβαρών και έμπειρων επαγγελματιών είναι η καλύτερη προσέγγιση. Εκτός από τον αρχιτέκτονα και τον πολιτικό μηχανικό, θα πρέπει να έχετε και έναν εργολάβο που θα γνωρίζει με ποιο συνεργείο να συνεργαστεί. Επιπλέον, ο διακοσμητής θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό με το εξωτερικό.

5. Κάντε λεπτομερή σχεδιασμό

λεπτομερης σχεδιασμος

Η σημασία του σχεδιασμού του έργου λεπτομερώς πριν αρχίσει να κατασκευάζεται είναι το άλφα και το ωμέγα για την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Αυτό αφορά το οικονομικό, αλλά και γενικά κάθε παράμετρο του έργου. Είναι βασικό να έχετε εναλλακτικό πλάνο για το κάθε τι, ώστε να μη βρεθείτε προ απροόπτου.

Επίσης, για να ελαχιστοποιήσετε το κόστος, θα πρέπει να μην κάνετε αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Κάτι τέτοιο μπορείτε να το πετύχετε μόνο αν έχετε προαποφασίσει τι θέλετε και δεν παρεκκλίνετε από αυτό το πλάνο σας.

5 tips για το σπίτι