Κρεμαστό ροζ σκουλαρίκι

Γυναικεία σκουλαρίκια: Τα 5 δημοφιλέστερα σχέδιά τους

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αν θέλαμε να αποδώσουμε ένα μόνο χαρακτηριστικό στα γυναικεία σκουλαρίκια, θα τονίζαμε τη μεγάλη τους ποικιλία. Τα σχέδια, στα οποία βγαίνουν, είναι εκατοντάδες και ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε γυναίκας. Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου της, τα υπόλοιπα αξεσουάρ που φοράει και την περίσταση, κάθε γυναίκα μπορεί να διαλέξει αυτό που την εκφράζει καλύτερα και αναδεικνύει τη δικιά της ξεχωριστή ομορφιά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σχέδια σκουλαρικιών που είναι διαχρονικά και λατρεύονται από όλες τις γυναίκες. Είναι σχέδια που έχουν αντέξει στο χρόνο και θεωρείται ότι ταιριάζουν σε πολλά διαφορετικά στυλ. Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα σχέδια σε σκουλαρίκια που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει φορέσει έστω και μία φορά στη ζωή της.

Καρφωτά σκουλαρίκια με διαμάντι

Τα μικρά και διακριτικά καρφωτά σκουλαρίκια, στα οποία κυριαρχεί ένα διαμάντι στη μέση, είναι η επιτομή της κομψότητας και το πλέον κλασικό σχέδιο από όλα. Αυτά τα γυναικεία σκουλαρίκια μπορούν να φορεθούν κυριολεκτικά παντού και πάντα. Από τη δουλειά, τον απογευματινό καφέ με sporty casual look μέχρι την επίσημη βραδινή έξοδο, είναι λιτά, όμως καταφέρνουν με την απλότητα και τη λάμψη τους να τραβήξουν τα βλέμματα και να ταιριάξουν αρμονικά με κάθε άλλο αξεσουάρ.

Γυναικείο σκουλαρίκι με διαμάντι

Καρφωτά σκουλαρίκια με μαργαριτάρι

Μια επίσης πολύ κομψή και συνάμα ρετρό επιλογή είναι τα καρφωτά σκουλαρίκια με μαργαριτάρι. Είναι μεγαλύτερη από το προηγούμενο σχέδιο και είναι ιδανικά για βραδινές εξόδους, αλλά και για πιο χαλαρές περιστάσεις, όπου η γυναίκα θέλει να εντυπωσιάσει με τα σκουλαρίκια της. Συχνά, τα βλέπουμε σε διάφορα σχέδια και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, όπως μικρά διαμάντια ή ημιπολύτιμους λίθους.

Γυναικείο σκουλαρίκι με μαργαριτάρι

Κρεμαστά σκουλαρίκια με γάντζο

Τα κρεμαστά σκουλαρίκια με γάντζο είναι μια ολόκληρη κατηγορία, αφού το τελικό τους σχέδιο εξαρτάται από πολλούς ακόμα παράγοντες, όπως τις πέτρες, το μέταλλο και το μοτίβο. Οι επιλογές είναι κυριολεκτικά αμέτρητες, αφού τα κρεμαστά σκουλαρίκια βγαίνουν σε διάφορα μήκη και μπορεί να αποτελούνται από μια απλή αλυσίδα ή να έχουν πιο πολύπλοκες συνθέσεις με πέτρες και άλλα στοιχεία στην άκρη τους, όπως καρδιές, ματάκια, σταυρούς κλπ.

Κρεμαστό σκουλαρίκι

Κρίκοι

Οι κρίκοι είναι και αυτοί μια ολόκληρη κατηγορία σκουλαρικιών που μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα στυλ και σχέδια. Παλαιότερα, ήταν της μόδας οι μεγάλοι λεπτοί κρίκοι, όμως τώρα υιοθετείται η πιο minimal εμφάνιση με μικρούς κρίκους που αγκαλιάζουν το λοβό του αυτιού. Διαβαθμίσεις υπάρχουν ακόμα και στο πάχος τους, αλλά και στη διακόσμησή τους με μικρούς πολύτιμους λίθους. Κάποιοι κρίκοι κλείνουν όπως τα καρφωτά σκουλαρίκια, οπότε είναι μισοί κρίκοι, ενώ οι άλλοι αποτελούν έναν ολόκληρο κύκλο, στον οποίο το κούμπωμα εισέρχεται μέσα στο μέταλλο.

Γυναικεία σκουλαρίκια κρίκοι

Μονά σκουλαρίκια

Μια σχετικά καινούρια μόδα είναι το να μη χρειάζεται να φοράμε ένα ζευγάρι ίδια σκουλαρίκια, αλλά να κάνουμε mix’ n’ match. Σε αυτή την περίπτωση, ιδανικά είναι τα σχέδια που βγαίνουν για τα μονά σκουλαρίκια. Είναι συνήθως καρφωτά σκουλαρίκια, τα οποία απεικονίζουν κάποιο σχέδιο, αριθμό ή γράμμα και μπορούν να ταιριάξουν στο άλλο αυτί με κάτι πολύ απλό, όπως ένα μικρό λεπτό κρικάκι.

Σκουλαρίκι μόνο του σε νεαρή γυναίκα

5 tips για Lifestyle, 5 tips για αγορές