πινιατα μπαλα ποδοσφαιρου

Φτιάξτε πινιάτα μπάλα ποδοσφαίρου με 5 βήματα

   Ανάγνωση: 1 λεπτό

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτιάξεις μία πινιάτα μπάλα ποδοσφαίρου. Οι 3 πιο γνωστοί τρόποι είναι με το μπαλόνι, με χαρτόνι και με μία φουσκωτή μπάλα. Τον τρόπο με τον μπαλόνι μπορείτε να τον δείτε στο άρθρο πως φτιάχνω πινιάτα , σε αυτό το άρθρο όμως θα περιγράψουμε έναν πιο σπάνιο αλλά εύκολο τρόπο κατασκευής πινιάτας που είναι με την φουσκωτή μπάλα. Είναι ένας εύκολος τρόπος που μπορεί να το ακολουθήσει ο καθένας, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και έχοντας αρκετό χρόνο και υπομονή στη διάθεση του (χαρακτηριστικά που χρειάζεται κάποιος για να φτιάξει μία πινιάτα).

Προτείνουμε να έχετε μπροστά σας τουλάχιστον μία εβδομάδα ώστε να έχει χρόνο να στεγνώσει η πινιάτα.

υλικα για κατασκευη πινιατα

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε και στη συνέχεια τα 5 απλά βήματα κατασκευής.

  • Φουσκωτή μπάλα θαλάσσης (χρειάζεται να είναι στρογγυλή και μεσαίο μέγεθος)
  • Εφημερίδα
  • Κόλλα λευκή για χαρτί
  • Μαύρο χαρτί ή χαρτόνι λεπτό
  • Ψαλίδι
  • Πινέλο
  • Χαρτί γκοφρέ

Βήματα κατασκευής πινιάτας

Βήμα 1

Φουσκώνουμε την φουσκωτή μπάλα θαλάσσης ενώ παράλληλα κόβουμε της εφημερίδες σε λωρίδες περίπου 5 εκατοστών.

πινιατα μπαλα ποδοσφαιρου

Βήμα 2

Ακουμπάμε τις εφημερίδες πάνω στην μπάλα με στόχο να την τυλίξουμε ολόκληρη σιγά σιγά ενώ παράλληλα παίρνουμε το πινέλο το βουτάμε στην κόλλα και ποτίζουμε τις εφημερίδες. Θα πρέπει να καλυφθεί όλη η μπάλα και να φαίνεται μόνο το σημείο από το στόμιο που την φουσκώσαμε. Στη συνέχεια την αφήνουμε να στεγνώσει. Συνήθως χρειάζεται 4 ώρες ανάλογα την ζέστη.

πινιατα μπαλα ποδοσφαιρου

Βήμα 3

Επαναλάβετε με στρώσεις μέχρι να γίνει αρκετά σκληρό το περίβλημα. Συνήθως θέλει 5 στρώσεις. Στις 4 στρώσεις υπολογίστε θα σπάσει σε 2 λεπτά περίπου η πινιάτα από τα χτυπήματα. Ο στόχος είναι να παίξουν όλα τα παιδιά από 2 φορές τουλάχιστον.

 

Βήμα 4

Μόλις στεγνώσει ξεφουσκώνουμε την μπάλα και την αφαιρούμε από την τρύπα που έχει δημιουργηθεί, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σαν καταπακτή για να τοποθετήσουμε τα δωράκια. Στη συνέχεια τυλίγουμε με λευκό χαρτί γκοφρέ όλη την μπάλα και τοποθετούμε τα μαύρα πολύγονα που έχουμε κόψει ώστε να φαίνεται σαν ολοκληρωμένη μπάλα ποδοσφαίρου.

πινιατα μπαλα ποδοσφαιρου

Βήμα 5

Η πινιάτα έχει ολοκληρωθεί μπορείτε είτε να φτιάξετε ένα άγκιστρο με μία κορδέλα ώστε να κρεμαστεί και να την σπάσουν με ρόπαλο ή να την κλοτσήσουν τα παιδιά μέχρι να ανοίξει.

 

Εάν η πινιάτα δεν σας βγήκε όπως την περιμένατε ή βρίσκετε πολύ δύσκολη την διαδικασία, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη την πινιάτα μπάλα ποδοσφαίρου στο www.piniata.gr όπως επίσης και να δείτε για γέμισμα και ρόπαλο πινιάτας.

5 tips για αγορές