Ενοικίαση αυτοκινήτων Ελλάδα: 5 tips για να διαλέξετε την καλύτερη εταιρεία

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έχετε αποφασίσει να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί; Είναι πράγματι μια εξαιρετική επιλογή. Τα ελληνικά νησιά έχουν δεκάδες σημεία ενδιαφέροντος, ιστορικά αξιοθέατα, υπέροχες παραλίες, παραδοσιακές πόλεις, νόστιμη κουζίνα και αξέχαστη διασκέδαση. Η ενοικίαση αυτοκινήτων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα ελληνικά νησιά είναι απαραίτητη, για να έχετε την ευελιξία να ανακαλύψετε όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει αυτός ο προορισμός. Γνωρίζετε, όμως, ποια εταιρεία πρέπει να επιλέξετε; Με όλες αυτές τις επιλογές που μπορείτε να βρείτε online, ίσως να δυσκολεύεστε να καταλάβετε τι πρέπει να προσέξετε, για να βρείτε την καλύτερη. Συγκεντρώσαμε για εσάς τις καλύτερες συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη, για να νοικιάσετε το καλύτερο αυτοκίνητο στη χαμηλότερη τιμή και την υψηλότερη ποιότητα.

Εξατομικευμένη υπηρεσία

Ελέγξτε αν η εταιρεία ενοικίασης σας προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες, όπως παραλαβή και παράδοση του αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο χωρίς επιπλέον χρέωση. Η Ελλάδα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τη φιλοξενία της και θα τη γευτείτε από την πρώτη στιγμή, αν βρείτε μια τοπική εταιρεία, η οποία μπορεί να σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, χάρτες του νησιού και συμβουλές από τους ντόπιους. Η εξατομικευμένη υπηρεσία σημαίνει επίσης ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας θα σας λύσουν οποιαδήποτε απορία για το συμβόλαιό σας και θα σας δώσουν τις συμβουλές που χρειάζεστε, για να αποφασίσετε για την ασφάλεια.

Τιμή

Είναι λογικό να ψάχνετε για τη χαμηλότερη τιμή, αλλά καλό είναι να θυμάστε ότι μερικές φορές δεν είναι τόσο απλό να συγκρίνετε τη συνολική τιμή της ενοικίασης. Ορισμένες εταιρείες έχουν κρυφές χρεώσεις για ορισμένα πρόσθετα στοιχεία, όπως το GPS ή το παιδικό κάθισμα, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί. Σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στις προσφορές που μπορείτε να βρείτε και να σκεφτείτε να ταξιδέψετε off-season, τότε που είναι ευκολότερο να επωφεληθείτε από εξαιρετικές προσφορές!

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Η ασφάλιση που πρέπει να επιλέξετε είναι κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην ενοικίαση αυτοκινήτου. Διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο και ιδανικά λάβετε πλήρη κάλυψη χωρίς μεγάλη απαλλαγή. Σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε μια εταιρεία ενοικίασης στην Ελλάδα, η οποία δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει ασφάλιση τρίτων. Έτσι, οι όροι θα είναι ξεκάθαροι και μπορείτε εύκολα να καταλάβετε εάν είστε πλήρως καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος ή κλοπής. Πολλές διεθνείς εταιρείες συνεργάζονται με ασφαλιστικές εταιρείες, προωθώντας περίπλοκα συμβόλαια που μπορεί να σας κοστίσουν πολλά χρήματα.

Απεριόριστα χιλιόμετρα

Πολλά ελληνικά νησιά, όπως η Κρήτη, η Λέσβος, η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα και η Ρόδος, έχουν μεγάλες αποστάσεις, οπότε είναι απαραίτητο να έχετε απεριόριστα χιλιόμετρα, όταν νοικιάζετε αυτοκίνητο. Επιλέξτε την εταιρεία που προσφέρει αυτήν την υπηρεσία δωρεάν.

Ηλεκτρονική κράτηση ή/και ηλεκτρονική πληρωμή;

Η online κράτηση είναι τεράστιο πλεονέκτημα, αλλά αποφύγετε την εταιρεία που σας ζητά να πληρώσετε στο διαδίκτυο, εάν δεν θέλετε να χρεωθεί η πιστωτική σας κάρτα, προτού καν φτάσετε στο νησί. Η καλύτερη διαδικασία είναι να κάνετε κράτηση online, αλλά να πληρώσετε αργότερα, στην τοποθεσία της άφιξης, για παράδειγμα στο αεροδρόμιο.

Εξερευνήστε όλες τις επιλογές σας για ενοικίαση αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

5 tips για αγορές