Ανακαίνιση μπάνιου: 5 σημάδια ότι είναι απαραίτητη

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Υπάρχουν διάφορα ενδεικτικά σημάδια ότι η ανακαίνιση μπάνιου είναι κάτι που πρέπει να σκεφθείτε σχετικά σύντομα και να το βάλετε στο πρόγραμμα. Από την ξεπερασμένη διακόσμηση, τις συσσωρευμένες ζημιές και τον σκληρό φωτισμό μέχρι τον περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το μπάνιο σας χρειάζεται ανακαίνιση, την οποία δεν πρέπει να καθυστερείτε. Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα κάνει το χώρο όχι μόνο πιο ευχάριστο, λειτουργικό και άνετο, αλλά και πιο ασφαλή για εσάς και την οικογένειά σας. Παράλληλα, θα αυξήσει την αξία του σπιτιού και την τιμή κάποιας πιθανής τιμής μεταπώλησης. Ας δούμε παρακάτω τα πιο εμφανή σημάδια που φανερώνουν ότι η ανακαίνιση μπάνιου πρέπει να γίνει το συντομότερο.

Bathroom

Ξεπερασμένο design

Εάν η διακόσμηση και τα χρώματα φαίνονται ξεπερασμένα, τότε ή έχουν αλλάξει τα γούστα σας ή ίσως έχουν αλλάξει οι τάσεις της μόδας. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι να μη μπαίνετε κάπου, όταν μάλιστα μιλάμε για έναν τόσο προσωπικό χώρο, στον οποίο να αισθάνεστε δυσάρεστα. Το χρώμα και ο τύπος των πλακιδίων αποτελούν την αφετηρία των αλλαγών που πρέπει να γίνουν, ώστε το μπάνιο σας να είναι στο σύγχρονο στυλ. Τα πλακάκια σε ουδέτερα χρώματα και στυλ μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα διαχρονικό σχέδιο που θα λατρεύετε για πολλά συναπτά χρόνια.

Άβολη διάταξη

Δυστυχώς, τα περισσότερα μπάνια δεν είχαν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες του 21ου αιώνα, οπότε συχνά ο χώρος και η διάταξη είναι εντελώς άβολα για το σύγχρονο άνθρωπο. Με λίγη σκέψη, ένα μπάνιο μπορεί να διαμορφωθεί με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, για να βελτιστοποιήσει πλήρως τον διαθέσιμο χώρο και να δώσει μια αίσθηση μεγαλύτερης πολυτέλειας. Υπάρχουν πολλά ελκυστικά σχέδια εξοικονόμησης χώρου, τα οποία απλώς κάνουν καλύτερη χρήση του χώρου, χωρίς να επεκτείνουν τις διαστάσεις του. 

Mpanio Me Zimies

Εκτεταμένες ζημιές

Αν το μπάνιο έχει μυρωδιά μούχλας ή διαρροές, είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στην ανακαίνισή του. Θυμηθείτε ότι, όταν υπάρχει ζημιά, πρέπει να ληφθούν μέτρα πριν αυτή επιδεινωθεί, διότι μετά οποιαδήποτε παρέμβαση θα κοστίσει πολύ περισσότερο. Επιπλέον, η συσσωρευμένη υγρασία και η μούχλα μπορεί να σας προκαλέσουν και σοβαρά προβλήματα υγείας, ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν ηλικιωμένοι ή μικρά παιδιά.

Κακός φωτισμός

Ο σωστός φωτισμός είναι ζωτικής σημασίας για την επανεφεύρεση ολόκληρης της ατμόσφαιρας του χώρου, ώστε το μπάνιο να είναι λειτουργικό αλλά και αισθητικά ευχάριστο. Μην παραμελείτε το φωτισμό σε μια ανακαίνιση, αφού η διαφορά μπορεί να είναι εκπληκτική. Το μπάνιο δεν πρέπει να είναι ούτε εκτυφλωτικά φωτεινό, γιατί τότε χάνεται οποιαδήποτε αίσθηση θαλπωρής, αλλά ούτε και σκοτεινό.

Small Bathroom

Ανεπαρκείς αποθηκευτικοί χώροι

Αν νιώθετε ότι ποτέ δεν επαρκούν οι αποθηκευτικοί χώροι μέσα στο μπάνιο, τότε αυτό είναι ένα εμφανές σημάδι ότι χρειάζεται ανακαίνιση. Όταν όλα μπουν στη σωστή θέση, όχι μόνο το μπάνιο σας θα φαίνεται καλύτερο και πιο πολυτελές, αλλά επίσης θα είναι πολύ πιο εύκολο να κινηθείτε μέσα σε αυτό. 

5 tips για το σπίτι