ακουστικα βαρηκοιας

5 παράμετροι που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ακουστικά βαρηκοΐας

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Οι δύο βασικοί τύποι στα ακουστικά βαρηκοΐας είναι αυτά που τοποθετούνται μέσα στο αυτί (ITE) και αυτά που τοποθετούνται πίσω από το αυτί (BTE). Ωστόσο, το να αποφασίσετε, πάντα με βάση τη συμβουλή του γιατρού και του ακοοπροθετιστή σας, ποιος τύπος είναι ο κατάλληλος για εσάς δεν είναι το μοναδικό που πρέπει να σκεφθείτε, όταν αγοράζετε ακουστικά για βαρηκοΐα. Υπάρχουν μερικές ακόμα παράμετροι, τις οποίες καλό είναι να λάβετε υπόψη, για να κάνετε την πιο επιτυχημένη αγορά τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Το άρθρο γράφτηκε με την καθοδήγηση και εποπτεία των ακοολόγων των κέντρων υποστήριξής ακοής Θεοδώρου 

1. Δοκιμαστική περίοδος

Είναι συνηθισμένο να χρειάζεται κάποιο διάστημα, για να συνηθίσετε τη συσκευή και να αποφασίσετε αν είναι σωστή για εσάς. Καλό είναι, λοιπόν, να ζητήσετε γραπτώς από τον διανομέα το κόστος μιας δοκιμής των ακουστικών, ώστε να μπορείτε να τα επιστρέψετε στο τέλος της δοκιμαστικής περιόδου, αν δεν σας κάνουν.

δοκιμαστικη περιοδος ακουστικα βαρηκοιας

2. Μελλοντικές ανάγκες

Σας προτείνουμε, επίσης, να σκεφτείτε τις μελλοντικές ανάγκες. Ενημερωθείτε για το αν το ακουστικό βαρηκοΐας που έχετε επιλέξει μπορεί να αυξήσει την ισχύ του, ώστε να εξακολουθεί να είναι χρήσιμο, εάν η απώλεια της ακοής σας χειροτερεύσει.

3. Εγγύηση

Ελέγξτε την εγγύηση που δίνεται στα ακουστικά βαρηκοΐας. Βεβαιωθείτε ότι αυτή περιλαμβάνει τα ανταλλακτικά και την εργασία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζεται σαφώς.

εγγυηση ακουστικα βαρηκοιας

4. Έξοδα

Πριν την αγορά, καλό είναι να έχετε ένα σχέδιο για τα έξοδα που θα προκύψουν στην πορεία. Εκτός από το κόστος των ακουστικών βαρηκοΐας, υπάρχουν και άλλες δαπάνες, όπως επαγγελματικές χρεώσεις, τηλεχειριστήρια και αξεσουάρ ακουστικών βαρηκοΐας που ενδέχεται να κοστίζουν επιπλέον.

επιπλεον εξοδα ακουστικα βαρηκοιας

5. Επιπλέον αξεσουάρ και λειτουργίες

Τα επιπλέον αξεσουάρ μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή με τα ακουστικά βαρηκοΐας, οπότε είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη στην αγορά τους. Οι πιο συχνές πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν:

  • Μείωση θορύβου. Όλα τα βοηθήματα ακοής διαθέτουν λειτουργία μείωσης θορύβου. Το ποσοστό της μείωσης του εξωτερικού θορύβου ποικίλλει.
  • Κατευθυντικά μικρόφωνα. Αυτά είναι ευθυγραμμισμένα με το ακουστικό βαρηκοΐας για βελτιωμένη λήψη των ήχων κοντά στο αυτί. Ορισμένα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ικανά να εστιάζουν σε μία κατεύθυνση. Τα κατευθυντικά μικρόφωνα μπορούν να βελτιώσουν την ικανότητά σας να ακούτε, όταν βρίσκεστε σε περιβάλλον με πολύ θόρυβο στο παρασκήνιο.
  • Επαναφορτιζομενες μπαταρίες. Ορισμένα ακουστικά έχουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Αυτό μπορεί να διευκολύνει τη συντήρησή τους, εξαλείφοντας την ανάγκη να αλλάζετε τακτικά την μπαταρία.
  • Ασύρματη σύνδεση. Πολλά ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να συνδεθούν ασύρματα με συγκεκριμένες συσκευές συμβατές με Bluetooth, όπως κινητά τηλέφωνα, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και τηλεοράσεις. Ίσως, όμως, χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια ενδιάμεση συσκευή, για να συνδέσετε τη συσκευή με το ακουστικό βαρηκοΐας. Μια τέτοια λειτουργία σας επιτρέπει ευκολότερα να βλέπετε τηλεόραση και να μιλάτε στο τηλέφωνο.
  • Τηλεχειριστήρια. Ορισμένα ακουστικά διαθέτουν τηλεχειριστήριο, οπότε μπορείτε να προσαρμόσετε τις λειτουργίες τους χωρίς να αγγίξετε το ακουστικό.
  • Προγραμματισμός. Ορισμένα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να αποθηκεύουν διάφορες ρυθμίσεις για ποικίλες ανάγκες και περιβάλλοντα ακρόασης.
  • Έλεγχος εξωτερικού θορύβου. Ορισμένα ακουστικά προσφέρουν ακύρωση του εξωτερικού θορύβου, όπως και μείωση του θορύβου του ανέμου.
  • Συγχρονισμός. Για τη χρήση δύο ακουστικών βαρηκοΐας, τα ακουστικά μπορούν να προγραμματιστούν να λειτουργούν μαζί, έτσι ώστε να γίνεται καλύτερη προσαρμογή και συνεργασία ανάμεσά τους.
5 tips για αγορές, 5 tips για την υγεία