παγκος ταμειου καταστηματος

5 εξοπλισμοί καταστημάτων που θα κάνουν τη διαφορά στο design & τις πωλήσεις της επιχείρησής σας

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Κάθε επιχειρηματίας έχει ένα πράγμα στο μυαλό του όσον αφορά στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του μαγαζιού του. Πώς θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα όμορφο σκηνικό που θα προσελκύει πελάτες ξανά και ξανά. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο και συχνά απαιτεί ριζική ανακαίνιση, για να επιτευχθεί. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες παρεμβάσεις, οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά και θα φτιάξουν την ατμόσφαιρα που θέλετε, ώστε να πετύχετε περισσότερες πωλήσεις και πιστούς πελάτες. Οι παρακάτω εξοπλισμοί καταστημάτων παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και θα δώσουν χαρακτήρα στην επιχείρησή σας.

Φορητός εξοπλισμός

Ειδικά για μικρά καταστήματα, ο φορητός εξοπλισμός είναι η ιδανική λύση, για να διαμορφώνετε το χώρο ακριβώς όπως θέλετε εσείς. Τα σταντ με ροδάκια, για παράδειγμα, χρησιμεύουν, για να αναδεικνύετε τα πιο σημαντικά και ευπώλητα προϊόντα και μπορούν να μπουν οπουδήποτε, έτσι ώστε να υπάρχει ροή μέσα στο κατάστημα και να δημιουργούνται συγκεκριμένα spots που προσελκύουν όσους εισέρχονται στο μαγαζί.

Επεξηγηματικές πινακίδες

Αν τα προϊόντα σας χρειάζονται εξήγηση ή αν έχετε κάτι καινοτόμο, το οποίο θέλετε να προωθήσετε, τότε μπορείτε πάνω από τα ράφια να έχετε επεξηγηματικές πινακίδες. Σε αυτές, σας προτείνουμε να περιγράφετε τα αντικείμενα, να κάνετε προτάσεις για τη χρήση τους ή να εξηγείτε τι το σπουδαίο και πρωτοποριακό έχουν.

παγκος καταστηματος

Εποχιακή παρουσίαση

Χρησιμοποιήστε τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό σας, για να δημιουργήσετε ένα σημείο στο οποίο θα παρουσιάζετε τα εποχιακά προϊόντα σας. Αν τα είδη του καταστήματός σας δεν χαρακτηρίζονται από εποχικότητα, τότε μπορεί ο εξοπλισμός να είναι εποχιακός, υπό την έννοια ότι η οπτική του παρουσίαση έχει διακοσμητικά χαρακτηριστικά ανάλογα με την περίσταση.

Τεχνολογικός εξοπλισμός

Οι εξοπλισμοί καταστημάτων που βασίζονται στην τεχνολογία έχει αποδειχτεί με ποικίλες έρευνες ότι όχι μόνο προσελκύουν περισσότερους πελάτες, αλλά ταυτόχρονα ωθούν και σε περισσότερες αγορές. Επιπλέον, αν απευθύνεστε στις νεότερες γενιές, πρακτικά δεν μπορείτε να επιβιώσετε, αν δεν χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία ως σύμμαχό σας. Για παράδειγμα, δίπλα σε κάθε ράφι ή πάγκο με τα προϊόντα σας, μπορείτε να έχετε tablets, όπου ο πελάτης μπορεί να πάρει περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Minimal εξοπλισμός

Οι minimal εξοπλισμοί καταστημάτων επιτελούν διάφορους ρόλους και κυρίως την εναρμόνιση του design με τις σύγχρονες τάσεις της διακόσμησης και της παρουσίασης στη λιανική πώληση. Όμως, έχουν και έναν ακόμα σκοπό. Να κάνουν τα είδη που πωλούνται να μη φαίνονται φτηνά. Όταν πωλούνται μαζικά προϊόντα, συνήθως στοιβάζονται σε μικρούς χώρους. Οπότε, αν δεν θέλετε να υπάρξει ούτε καν ως υπόνοια η σκέψη ότι τα προϊόντα του καταστήματός σας είναι φθηνά και μη ποιοτικά, τότε σας προτείνουμε να προσανατολιστείτε σε minimal εξοπλισμό και παρουσίαση.

5 tips για αγορές