γυναίκα κάνει μπάνιο στην μπανιέρα

5 επαγγελματικές συμβουλές για τα έπιπλα μπάνιου που θα βάλετε στην ανακαίνισή του

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Οι άνθρωποι λατρεύουν να ανακαινίζουν το μπάνιο τους, ακόμα περισσότερο και από την κουζίνα τους. Επειδή πρόκειται για έναν μικρό χώρο, η ανακαίνιση μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Από την αλλαγή στο χρώμα των τοίχων και στα πλακάκια μέχρι τα έπιπλα μπάνιου, ο χώρος μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφωθεί με μερικές απλές παρεμβάσεις που δεν στοιχίζουν πολύ. Όσον αφορά στα έπιπλα, υπάρχουν διάφορες επιλογές, για να αποκτήσει το μπάνιο υψηλής αισθητικής design και να γίνει λειτουργικό, ακόμα και αν είναι πολύ μικρό. Προσέξτε τα πέντε παρακάτω σημεία και το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Επιλέξτε επιτοίχια έπιπλα μπάνιουμπάνιο με μαύρο πλακάκι

Τα λεγόμενα ελεύθερα έπιπλα μπάνιου είναι αυτά, τα οποία δεν στηρίζονται στο δάπεδο, αλλά είναι επιτοίχια. Είναι ιδανικά για περιορισμένους χώρους, καθώς δεν εμποδίζουν την κίνηση και δεν απαιτούν ελεύθερα τετραγωνικά στο πάτωμα. Η πιο κλασική επιλογή είναι τα επιτοίχια ράφια και ντουλάπια, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και νιπτήρα χωρίς έπιπλο από κάτω, αν θέλετε τη μέγιστη εξοικονόμηση χώρου.

Αξεσουάρ για κρέμασμαμπανιέρα μέσα σε μπάνιο

Στην ίδια λογική, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε κάθε εκατοστό ελεύθερου τοίχου, για να βάλετε διάφορα αξεσουάρ, για να κρεμάτε αντικείμενα. Οι γάντζοι είναι βολικοί όχι μόνο για να κρεμάτε πετσέτες, αλλά και για άλλα πράγματα, όπως μικρά καλάθια και νεσεσέρ. Έτσι, θα αποκτήσετε επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους από το πουθενά.

Καθρέφτεςμαρρμάρινο μπάνιο

Ένας καθρέφτης είναι απαραίτητος στο μπάνιο, όμως σας προτείνουμε να βάλετε έναν ακόμα. Οι καθρέφτες μεγαλώνουν οπτικά το χώρο και προσθέτουν έξτρα φως ακόμα και στο πιο σκοτεινό μέρος. Παράλληλα, είναι αξεσουάρ που αναβαθμίζουν την αισθητική του μπάνιου, ειδικά αν έχουν κάποιο ιδιαίτερο design. Έτσι, εκτός από τον κλασικό καθρέφτη πάνω από το νιπτήρα, μπορείτε να βάλετε και έναν καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο, για να αντανακλά το εισερχόμενο φως.

Φωτισμόςλεκάνη σε μπάνιο

Ο φωτισμός παίζει τεράστιο ρόλο στο να αναδειχθούν τα έπιπλα μπάνιου σε μια ανακαίνιση. Όπως και στους καθρέφτες, καλό είναι να επιλέξετε δύο τύπους φωτισμού. Πέρα από το συνηθισμένο φωτισμό περιμετρικά του καθρέφτη, καλό είναι να προσθέσετε φωτισμό και στο ταβάνι, ώστε να διαχέεται το φως και να μη μείνετε μόνο στο στοχευμένο φωτισμό γύρω από τον καθρέφτη.

Διαρρύθμισημπάνιο δωμάτιο

Η διαρρύθμιση ακόμα και σε ένα μικρό μπάνιο παίζει τεράστιο ρόλο τόσο στη γενική εικόνα όσο και στην άνεση μέσα στο χώρο. Καλό είναι να μιλήσετε με έναν επαγγελματία διακοσμητή, για να σας κατατοπίσει σχετικά με το πού πρέπει να μπουν τα έπιπλα μπάνιου, ώστε ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος καθώς και να μπορείτε να κινείστε βολικά και να αποθηκεύετε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα.

5 tips για το σπίτι