διακοσμητικοι πινακες

5 διακοσμητικά τοίχου που ξεχωρίζουν

   Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η διακόσμηση τοίχου είναι βασικό κομμάτι κάθε διακόσμησης σε ένα σπίτι. Ένας άδειος τοίχος κάνει το δωμάτιο να δείχνει ψυχρό και άδειο.

Τα πιο δημοφιλή διακοσμητικά τοίχου είναι φυσικά οι πίνακες και οι κορνίζες με φωτογραφίες. Μήπως, όμως, ψάχνεις κάτι διαφορετικό; Μήπως αναζητάς διακοσμητικά τοίχου που θα ξεχωρίσουν και θα τραβήξουν τα βλέμματα με την πρωτοτυπία τους;

Διάβασε παρακάτω μερικές ξεχωριστές ιδέες.

Επιτοίχια διακοσμητικά

διακοσμητικα τοιχου

Η πρώτη κατηγορία είναι κάτι που οι περισσότεροι δεν το σκέφτονται καν, όταν αναζητούν διακοσμητικά. Γιατί να πρέπει τα διακοσμητικά να μπαίνουν μόνο πάνω στη βιβλιοθήκη ή άλλα περίοπτα σημεία; Μπορούν κάλλιστα να μπουν απευθείας στον τοίχο.

Υπάρχουν πολύ όμορφες συνθέσεις σε διάφορα σχέδια και χρώματα για όλα τα γούστα και όλα τα στυλ διακόσμησης. Από χρωματιστά ψαράκια μέχρι boho και φουτουριστικά διακοσμητικά, οι επιλογές είναι πολλές ανάλογα με το ύφος κάθε σπιτιού.

Ρολόγια τοίχου

Η εποχή που τα ρολόγια τοίχου έμπαιναν μόνο στο γραφείο έχει παρέλθει. Πλέον είναι και αυτά υπέροχα διακοσμητικά, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα πινακάκια και να δημιουργήσουν την επιθυμητή αντίθεση.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε στυλ, από λιτά και πιο αυστηρά μέχρι ρετρό που θυμίζουν μια άλλη εποχή. Κρεμάστε τα στην κουζίνα, στο χολ ή το σαλόνι και πρωτοτυπήστε με αυτή την κατηγορία διακοσμητικών που είναι συγχρόνως και πολύ χρηστική.

Ρετρό πινακίδες

διακοσμητικοι πινακες

Πινακίδες με παλιές διαφημίσεις ή όμορφες φράσεις που μας δίνουν χαρά και έμπνευση στην καθημερινότητά μας είναι ιδανικές σε ένα μοντέρνο σπίτι, στο οποίο θέλετε να δώσετε μια ρετρό πινελιά.

Είναι η ιδανική προσθήκη στην κουζίνα, αλλά σας προτείνουμε να το τολμήσετε και στο σαλόνι για ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα.

Υφασμάτινα διακοσμητικά

Το boho στυλ διακόσμησης είναι ιδιαίτερα της μόδας τα τελευταία χρόνια και λογικό, αφού είναι συνδεδεμένο με την ανεμελιά και τη δύναμη που μας δίνει η φύση.

Ένα υφασμάτινο διακοσμητικό σε αυτό το στυλ μπορεί με πολύ απλό τρόπο να φέρει αυτή την αισθητική στο σαλόνι σας και να γίνει ένα statement κομμάτι που θα εντυπωσιάσει.

Καθρέφτης

καθρεπτης τοιχου

Αφήσαμε για το τέλος ένα από τα πιο λειτουργικά διακοσμητικά τοίχου, το οποίο έχει πολλαπλές χρήσεις.

Πέρα από την προφανή, ένας καθρέπτης έχει εκπληκτική δύναμη στο να μεγαλώνει οπτικά τον χώρο, οπότε είναι ιδανικός σε μικρά δωμάτια. Μπορείτε να βάλετε και δύο ή περισσότερους καθρέφτες για αυτό το οπτικό εφέ. Επιπλέον, μπορείτε να κρεμάσετε τον καθρέφτη στον τοίχο που κοιτάει στο παράθυρο, έτσι ώστε να αντανακλά το φυσικό φως.

Φυσικά, ο καθρέφτης είναι και ένα εξαιρετικό διακοσμητικό, το οποίο ομορφαίνει τον τοίχο. Υπάρχουν εντυπωσιακοί καθρέπτες που είναι άκρως επιβλητικοί με τον σχεδιασμό τους και άλλοι πιο λιτοί. Σε διάφορα χρώματα και από διάφορα υλικά, όπως μέταλλο ή ξύλο, οι καθρέφτες μπορούν να βρουν τη θέση τους σε κάθε σπίτι.

Βρείτε τα πάντα για τη διακόσμηση του σπιτιού σας στο oikiamykonos.com 

5 tips για αγορές, 5 tips για το σπίτι