5 tips για το σπίτι

5 διακοσμητικά σαλονιού που ήδη έχετε & θα μεταμορφώσουν το μπαλκόνι σας

 Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού, το μόνο που θέλουμε είναι να καθόμαστε στο μπαλκόνι μας και να απολαμβάνουμε το φεγγαρόφωτο με ένα ποτήρι κρασί. Είτε πρόκειται για μια ευρύχωρη βεράντα ή ένα καταπράσινο κήπο είτε για ένα μικρό μπαλκόνι, το σίγουρο είναι ότι οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού έχουν την τιμητική τους τους θερινούς μήνες και όλη η οικογένεια μεταφέρεται εκεί. Πώς, όμως, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σας; Εκτός από τα έπιπλα και μερικές γλάστρες, υπάρχουν πολλά διακοσμητικά που μπορείτε να βάλετε και να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο, με τον οποίο το βλέπετε. Μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να αγοράσετε καινούρια είδη. Πολλά από τα διακοσμητικά σαλονιού που ήδη έχετε μπορούν κάλλιστα να βρουν μια υπέροχη θέση στο μπαλκόνι, πριν κλειστούν ξανά στους τέσσερις τοίχους για το χειμώνα.

Φαναράκια

Ρομαντικό καλοκαιρινό βράδυ χωρίς φαναράκια δε γίνεται! Φυσικά, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα φαναράκι αποκλειστικά για το μπαλκόνι, αφού και το χειμώνα αυτά τα όμορφα διακοσμητικά σαλονιού μας κρατούν γλυκιά παρέα, αν τα βάλουμε πάνω στο τζάκι ή στο τραπεζάκι του σαλονιού. Ειδικά, όμως, στους εξωτερικούς χώρους είναι ιδανικά, για να μη σβήνει η φλόγα του κεριού από τον αέρα. Μεταλλικά και γυάλινα φαναράκια είναι τα πιο συνηθισμένα στους εξωτερικούς χώρους, όμως μη διστάσετε να τοποθετήσετε σε κάποιο σημείο που δεν το πιάνει η βροχή και κάποιο πρωτότυπο φαναράκι από μπαμπού.

Βάζο

Τα περισσότερα μπαλκόνια είναι ήδη κατάφυτα από γλάστρες με εντυπωσιακά λουλούδια, όμως μπορείτε να κάνετε τη διαφορά με ένα μεγάλο βάζο με λουλούδια πάνω στο τραπέζι. Μια άλλη ξεχωριστή ιδέα είναι να τοποθετήσετε πολλά μικρά μπουκαλάκια με ένα λουλούδι το καθένα σε διάφορα σημεία του μπαλκονιού. Το χειμώνα, μπορείτε να βάλετε τα μπουκαλάκια με τα αποξηραμένα πια λουλούδια μέσα στο σπίτι και να φτιάξετε πανεύκολα ένα πρωτότυπο έργο τέχνης.

Πουφ και μαξιλάρες

Δεν υπάρχει πιο άμεσος τρόπος να δώσετε ρομαντισμό και θαλπωρή στο μπαλκόνι από το να τοποθετήσετε σε αυτό μερικές μαξιλάρες και πουφ. Βρείτε ένα σημείο που δεν βρέχεται από το νερό της βροχής και φτιάξτε τη δικιά σας χαλαρωτική γωνιά. Αν ανησυχείτε ότι θα λερωθεί, μπορείτε να το καλύψετε με ένα προστατευτικό κάλυμμα που βγαίνει και πλένεται στο πλυντήριο.

Ξύλινο μπαούλο

Και το μπαλκόνι χρειάζεται αποθηκευτικούς χώρους, αν θέλουμε να είναι όμορφο και περιποιημένο. Αν ψάχνετε ένα μέρος να βάζετε τα μαξιλάρια των καρεκλών, τα είδη για τη φροντίδα των λουλουδιών και άλλα μικροαντικείμενα, τότε ένα ξύλινο μπαούλο είναι ιδανική προσθήκη, την οποία μπορείτε αργότερα να τη χρησιμοποιήσετε και στο σαλόνι.

Μικρά πινακάκια

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους πίνακες και τα διακοσμητικά τοίχου μόνο εντός του σπιτιού, όμως η αλήθεια είναι ότι σε ένα cozy μπαλκόνι που αποτελεί τη συνέχεια του σαλονιού μπορούν κάλλιστα να κρεμαστούν μερικά μικρά πινακάκια με καλοκαιρινά μοτίβα. Θα γεμίσει χρώμα ο τοίχος με τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο!

mepente

Recent Posts

Τι σκυλοτροφή να πάρω; 5 απλά tips

Το ερώτημα τι σκυλοτροφή να πάρω βασανίζει πολλούς σκυλογονείς. Η κατάλληλη τροφή σκύλου εξασφαλίζει την…

2 έτη ago

Οι 5 καλύτερες θήκες για iPhone 14

Μία καλή θήκη αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το νέο σας iPhone 14! To νέο…

2 έτη ago

5 tips για σωστή περιποίηση χαλιών

Τα χαλιά αποτελούν μια επένδυση για ένα νοικοκυριό. Συνεπώς, όταν τα αγοράζουμε επιθυμούμε τη μεγάλη…

2 έτη ago

5 βήματα για να επιλέξετε τα καλύτερα ταπητοκαθαριστήρια

Η επιλογή του σωστού ταπητοκαθαριστήριου μπορεί να γίνει λίγο δύσκολη. Πρέπει να λάβετε υπόψιν πολλούς…

2 έτη ago

Οι 5 καλύτερες θήκες για iPhone 13

Μπορεί το iPhone 13 να μην έχει καταφθάσει ακόμα, όμως αν είσαι λάτρης της τεχνολογίας…

3 έτη ago

5 βήματα για να επιλέξετε τα ιδανικά πλακακια τοίχου

Στις σύγχρονες και μοντέρνες κουζίνες η συνταγή της επιτυχίας είναι ο αρμονικός συνδυασμός της πρακτικότητας…

3 έτη ago