5 tips για το σπίτι

5 βήματα για να επιλέξετε τα καλύτερα ταπητοκαθαριστήρια

 Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η επιλογή του σωστού ταπητοκαθαριστήριου μπορεί να γίνει λίγο δύσκολη. Πρέπει να λάβετε υπόψιν πολλούς παράγοντες όταν βρίσκεστε στη διαδικασία αναζήτησης ειδικών καθαρισμού χαλιών. Η τιμή, οι υπηρεσίες, ο επαγγελματισμός, είναι  παράμετροι που θα καθορίσουν την τελική σας επιλογή. Παρακάτω θα δούμε μερικά κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα καλύτερα ταπητοκαθαριστήρια.

1. Τιμή

Λίγο πολύ στον επιχειρηματικό κόσμο ισχύει η φράση «Παίρνεις ό,τι πληρώνεις». Ωστόσο, στον τομέα του καθαρισμού χαλιών μπορεί να μην ισχύει. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν πως με λιγότερο κόστος είχαν καλύτερες υπηρεσίες από ότι στα πανάκριβα και δημοφιλή ταπητοκαθαριστήρια. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι υπηρεσίες που παρέχουν αξίζουν το κόστος διότι είναι αδύνατο να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα μόνοι σας. Εξερευνήστε όλες τις επιλογές που έχετε διαθέσιμες, και αποφασίστε με βάση τη σχέση ποιότητας/υπηρεσιών και τιμής.

 

2. Είδος καθαρισμού

Πολλά ταπητοκαθαριστήρια ακολουθούν δική τους τεχνική ως προς τον καθαρισμό των χαλιών. Ουσιαστικά υπάρχουν δύο δημοφιλείς τύποι καθαρισμού, ο στεγνός καθαρισμός και ο καθαρισμός με ατμό. Ο τύπος θα καθορίσει και το τελικό κόστος. Το στεγνό καθάρισμα δεν απατεί υγρασία αλλά πολλές φορές χρειάζονται κάποια απορρυπαντικά που ενεργοποιούνται με ελάχιστο νερό. Είναι πολύ γρήγορος τρόπος καθαρισμού χαλιών και προτιμάται από όσους θέλουν έτοιμο το χαλί τους πολύ σύντομα. Ωστόσο, δεν είναι τόσο αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού όσο αυτός με τον ατμό. Η χρήση ατμού γίνεται με ζεστό νερό και απορρυπαντικά ώστε να απομακρυνθεί όλη η βρωμιά από τις ίνες του χαλιού. Φυσικά, απαιτείται η πάροδος 24 ωρών για να στεγνώσει πλήρως το χαλί.

3. Τύπος απορρυπαντικών

Ο πελάτης πρέπει να γνωρίζει τι απορρυπαντικά χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των χαλιών. Τα περισσότερα ταπητοκαθαριστήρια στην Αθήνα γνωρίζουν πως κάθε νοικοκυριό έχει τις προτιμήσεις του. Αν στο σπίτι σας κατοικούν παιδιά, κατοικίδια, ή άτομα με άσθμα, τότε είναι πιθανό να προτιμήσετε ήπια ή υποαλλεργικά απορρυπαντικά, ακόμα και βιολογικό καθαρισμό.

4. Εμπειρία στο χώρο

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμηθείτε να ελέγξετε το διάστημα που λειτουργεί το ταπητοκαθαριστήριο της επιλογής σας. Αν είναι στο χώρο του καθαρισμού χαλιών για πολλά χρόνια, τότε πιθανότατα θα έχουν μεγάλη εμπειρία και θα έχουν διαχειριστεί πολλά είδη χαλιών αποτελεσματικά. Αν είναι νέα επιχείρηση ελέγξτε τις παροχές που προσφέρουν και τις συστάσεις από άλλους πελάτες. Η τελική επιλογή φυσικά εξαρτάται από εσάς και τις ανάγκες σας!

5. Διαβάστε τις κριτικές

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογήστε τα ταπητοκαθαριστήρια στην Αθήνα είναι να ελέγξετε τις κριτικές που έχουν αφήσει προηγούμενοι πελάτες. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να έχετε μια αντικειμενική εικόνα των υπηρεσιών που παρέχουν οι ειδικοί. Τσεκάρετε πάντα τις θετικές και τις αρνητικές κριτικές και υπολογίστε το ποσοστό ικανοποιημένων πελατών.

 

Αν θέλετε ένα καλό ταπητοκαθαριστήριο τοτε μπορείτε να επισκεφτείτε την Expert clean.gr.

mepente

Recent Posts

Τι σκυλοτροφή να πάρω; 5 απλά tips

Το ερώτημα τι σκυλοτροφή να πάρω βασανίζει πολλούς σκυλογονείς. Η κατάλληλη τροφή σκύλου εξασφαλίζει την…

2 έτη ago

Οι 5 καλύτερες θήκες για iPhone 14

Μία καλή θήκη αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το νέο σας iPhone 14! To νέο…

2 έτη ago

5 tips για σωστή περιποίηση χαλιών

Τα χαλιά αποτελούν μια επένδυση για ένα νοικοκυριό. Συνεπώς, όταν τα αγοράζουμε επιθυμούμε τη μεγάλη…

2 έτη ago

Οι 5 καλύτερες θήκες για iPhone 13

Μπορεί το iPhone 13 να μην έχει καταφθάσει ακόμα, όμως αν είσαι λάτρης της τεχνολογίας…

3 έτη ago

5 βήματα για να επιλέξετε τα ιδανικά πλακακια τοίχου

Στις σύγχρονες και μοντέρνες κουζίνες η συνταγή της επιτυχίας είναι ο αρμονικός συνδυασμός της πρακτικότητας…

3 έτη ago

5 εκδηλώσεις στις οποίες μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους με πυροτεχνήματα!

Σκέφτεστε να δώσετε μια ιδιαίτερη χροιά στο πάρτι σας; Θέλετε να κάνετε μια έκπληξη στο…

3 έτη ago